Vibe Hotel, Gold Coast

REFURBISHING THE LOBBY & POOLSIDE BAR

vibehotel_02

The new lobby and Pool bar design by Stack for Vibe Hotel Gold Coast draws on the youth culture of Surfer’s Paradise. The space is designed to be fun, youthful, unpretentious and laid back with a special focus on local craftsmanship and surfing. The design features vibrant colours within a rustic backdrop reflecting the energetic but carefree attitudes of Gold Coast life.
 

The brief for Vibe Hotel gave Stack an interesting opportunity to participate in rejuvenating a hotel in the midst of finding its new identity. A strong focus on the local lifestyle and needs were required along with the need to appeal to the operator’s existing and future clientele.
Stack Studio chose to focus on the vibrant and energetic surf culture.

The close proximity of the hotel to the beach secures a steady flow of surfers and beach goers including young families, couples and backpacking youths. The decision to create a characterful lobby designed to enhance rather than deter from the beaching experience meant that the hotel itself will become a part of the cultural matrix.

Sustainability was a very big part of the project, with extensive use of recycled and natural materials. The creative application of these materials contribute to the edgy, rustic atmosphere and aids in delivering a space that is unforgettable.

vibehotel_01
vibehotel_03
vibehotel_04
vibehotel_07
vibehotel_09